Необходими продукти:
1 зелена чушка
1 червена чушка
½ тиквичка
3-4 гъби
1 морков
За панировката:
1 жълтък
300 мл. студена вода
¼ ч. л. сода за хляб
1 ч. л. сол
5-6 кубчета лед
250 гр. брашно
150 мл. олио
Начин на приготвяне:
Рецептата изисква панировката да е максимално студена, затова първо нарежете зеленчиците на лентички.
В купа смесете студената вода и жълтъка. Разбийте си с тел и постепенно добавете брашното.
Когато тестото стане по-течно, сложете и кубчетата лед.
Колкото по-студена е течността, толкова по-пухкава ще е панировката, когато се изпържи.
В тиган изсипете слънчогледово олио и го изчакайте да се сгорещи.
Потопете лентите от зеленчуците в панировката и веднага ги пуснете в тигана да се опържат.
Когато получат златиста коричка, са готови за похапване.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още по темата:
Защо пресните картофи са по-полезни от старите
Пет рецепти с картофи
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Запечени картофи със сирене
Картофи със сирене на фурна