Сочни свински котлети с печени моркови

Изненадващо крехки

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

4 свински котлета
800 г моркови
140 г морска сол
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 лимон
4 стръка мащерка
1 стрък розмарин
2 дафинови листа
2 с. л. ретро горчица
1 ч. л. пипер меланж
зехтин за намазване

Начин на приготвяне:

В дълбок съд се смесват лукът, нарязан на полумесеци, пиперът, солта, 500 мл вода, смачканите скилидки чесън, мащерката, розмаринът и дафиновите листа. 

Кипва се и когато солта се разтвори, съдът се дърпа от котлона и саламурата се охлажда в купа с много лед. 

Прибавя се и разполовеният лимон, като сокът му се изстисква. Пържолите се слагат в саламурата и се оставят за едно денонощие в хладилник. 

След това се измиват и се подсушават. 

Морковите се обелват и се нарязват косо на парчета, слагат се в тава и се овкусяват със зехтин, сол и пипер. 

Отгоре се подреждат котлетите, намазани с горчицата. Поливат се със зехтин. 

В тавата се наливат 1–2 пръста вода. 

Пече се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 25 минути. 

Котлетите трябва да останат сочни, а морковите – хрупкави.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Пържолки с глазура
Любими традиционни рецепти
Свински пържоли с червен лук
Домашна шунка
Свински пържоли на тиган

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти