Необходими продукти:
4 свински котлета
800 г моркови
140 г морска сол
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 лимон
4 стръка мащерка
1 стрък розмарин
2 дафинови листа
2 с. л. ретро горчица
1 ч. л. пипер меланж
зехтин за намазване
Начин на приготвяне:
В дълбок съд се смесват лукът, нарязан на полумесеци, пиперът, солта, 500 мл вода, смачканите скилидки чесън, мащерката, розмаринът и дафиновите листа.
Кипва се и когато солта се разтвори, съдът се дърпа от котлона и саламурата се охлажда в купа с много лед.
Прибавя се и разполовеният лимон, като сокът му се изстисква. Пържолите се слагат в саламурата и се оставят за едно денонощие в хладилник.
След това се измиват и се подсушават.
Морковите се обелват и се нарязват косо на парчета, слагат се в тава и се овкусяват със зехтин, сол и пипер.
Отгоре се подреждат котлетите, намазани с горчицата. Поливат се със зехтин.
В тавата се наливат 1–2 пръста вода.
Пече се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 25 минути.
Котлетите трябва да останат сочни, а морковите – хрупкави.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Пържолки с глазура
Любими традиционни рецепти
Свински пържоли с червен лук
Домашна шунка
Свински пържоли на тиган