300 мл прясно мляко
300 мл сметана
150 г захар
3 праскови
4 жълтъка
1 капсула ванилова есенция
1/4 ч. л. джинджифил
Начин на приготвяне:
Прасковите се потапят за половин минута в кипнала вода, след което се охлаждат със студена вода, за да се обелят по-лесно. Прясното мляко се сварява.
Жълтъците се разбиват на пяна със захарта. Кипналото мляко се смесва с разбитите жълтъци. Получената смес се изсипва в друг съд и се оставя да ври 1-2 минути, като постоянно се бърка с тел.
Добавят се ваниловата есенция и джинджифилът. Сметаната се разбива на не много твърд сняг. Обелените праскови се нарязват надребно, след което се пюрират и се слагат в млечния крем. Прибавя се сметаната и десертът се поставя във фризер, като на всеки час и половина се разбърква.
Още няколко идеи за сладолед:
Десерт, който ще ви накара да забравите за горещите дни
В настроение за сладолед
Как да си направим мелба в ананас
Бърз и вкусен сладоледов десерт
Диетичен домашен сладолед