1 пакет бутертесто (600 г)
600 г сурова свинска наденица
6 сварени яйца
1/2 глава лук
4 стръка магданоз
1 яйце за намазване
галета и брашно за овалване
олио за намазване
Забавлението с шарени яйца приключи, но не и яйцата. Ето как да ги оползотворите по вкусен начин.
Наденицата се изважда от червото и кълцаното месо се смесва с наситнените лук и магданоз. Яйцата се овалват в брашно и внимателно се покриват с каймата.
Запържват се до златисто в намазан с олио съд. Изваждат се. Тестото се разточва леко и от него се изрязват парчета.
Яйцата се овалват в галета и се покриват добре с тестото.
Мажат се с разбито яйце и се пекат в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – 15 минути.
Разрязват се и се поднасят със салата по избор.
Прочетете още:
Сос за спагети с пиперки, праз и орехи
Яхния с праз лук и сушени сливи