Шотландски яйца в тесто - с вече сварените яйца

Практична идея за остатъците след празника

3 от общо 4 гласа
90 мин.
Необходими продукти

1 пакет бутертесто (600 г)
600 г сурова свинска наденица
6 сварени яйца 
1/2 глава лук
4 стръка магданоз
1 яйце за намазване
галета и брашно за овалване
олио за намазване

Забавлението с шарени яйца приключи, но не и яйцата. Ето как да ги оползотворите по вкусен начин.

Наденицата се изважда от червото и кълцаното месо се смесва с наситнените лук и магданоз. Яйцата се овалват в брашно и внимателно се покриват с каймата. 

Запържват се до златисто в намазан с олио съд. Изваждат се. Тестото се разточва леко и от него се изрязват парчета. 

Яйцата се овалват в галета и се покриват добре с тестото. 

Мажат се с разбито яйце и се пекат в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – 15 минути. 

Разрязват се и се поднасят със салата по избор.

Прочетете още:

Пита с праз и бекон

Киш с праз и гъби

Сос за спагети с пиперки, праз и орехи

Яхния с праз лук и сушени сливи

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти