135 г безсолно масло
135 г фина кристална захар
1 1/2 ч.л. канела
1 голямо яйце
110 г натурален шоколад
55 г самонабухващо брашно
125 г брашно
1/2 ч.л. сол
За глазурата:
80 г пудра захар
70 г безсолно масло
25 г какао
Допълнително:
голямо парче млечен шоколад
Начин на приготвяне:
1. Разбийте маслото със захарта с помощта на миксер, до получаването на кремообразна смес. Добавете яйцето и продължете да разбивате. Добавете и канелата и разбийте.
2. Поставете нарязания или под формата на чипс шоколад в стъклена купа и го разтопете в микровълнова фурна, на интервали от по 30-40 секунди, като го разбърквате при изваждане.
3. Добавете двата вида брашно и солта към маслената смес и разбийте до хомогенност. Накрая добавете разтопения шоколад и разбийте.
4. Постелете лист хартия за печене върху плота и го поръсете с брашно. Изсипете сместа за бисквити по средата. Оформете руло с диаметър 4 см, като си помагате с хартията. Завийте рулото стегнато и го поставете във фризер за 1 час.
5. Нарежете тестото на кръгчета с дебелина 1 см и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса (без вентилатор) 10-12 минути.
6. За глазурата разбийте маслото и пудрата захар с помощта на миксер, до получаването на кремообразна смес. Добавете какаото и разбийте до хомогенност.
7. Намажете всяка шоколадово-канелена бисквита с глазура. По желание направете къдрички от млечен шоколад и украсете бисквитите с тях. За целта с помощта на специален уред остържете парче от калъп млечен шоколад (не трябва да е съвсем твърд, а леко омекнал).