Необходими продукти:
1 пакетче пудинг шоколад (50 г)
500 мл прясно мляко
100 г сладко от бели череши
50 г захар
1/4 ч. л. сух джинджифил
за „керемидите“:
80 г брашно
70 г краве масло (със стайна температура)
60 г пудра захар
1 белтък
2 с. л. мед
Начин на приготвяне:
Около 400 мл от млякото за пудинга се загряват със сухия джинджифил, след което съдът се дърпа от огъня.
Пудингът се разбърква с останалото мляко и захарта. Налива се към горещото мляко и съдът отново се слага на огъня.
Готви се, докато сместа се сгъсти – около 3–4 минути.
С шпатула се взима от сместа и внимателно се разнася върху картона, поставен върху силиконов килим в тава.
Шаблонът се отстранява, а оформените тънки кръгли сладки се пекат за около 5 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Не трябва да стават златистокафяви.
Докато са още топли, се поставят върху дръжка на бъркалка, за да изстинат в желаната форма.
Кремът се поднася, гарниран с черешите и бисквитените „керемидки“.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Още рецепти:
Двуцветен крем
Златно портокалово суфле
Крем карамел
Екзотичен крем с джинджифил