Шоколадов пудинг с „френски керемиди“

Поднася се гарниран с череши

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
1 пакетче пудинг шоколад (50 г)
500 мл прясно мляко
100 г сладко от бели череши
50 г захар
1/4 ч. л. сух джинджифил

за „керемидите“:
80 г брашно
70 г краве масло (със стайна температура)
60 г пудра захар
1 белтък
2 с. л. мед

Начин на приготвяне:

Около 400 мл от млякото за пудинга се загряват със сухия джинджифил, след което съдът се дърпа от огъня.

Пудингът се разбърква с останалото мляко и захарта. Налива се към горещото мляко и съдът отново се слага на огъня.
Готви се, докато сместа се сгъсти – около 3–4 минути.

С шпатула се взима от сместа и внимателно се разнася върху картона, поставен върху силиконов килим в тава. 

Шаблонът се отстранява, а оформените тънки кръгли сладки се пекат за около 5 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Не трябва да стават златистокафяви. 

Докато са още топли, се поставят върху дръжка на бъркалка, за да изстинат в желаната форма.

Кремът се поднася, гарниран с черешите и бисквитените „керемидки“. 

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Още рецепти:

Двуцветен крем
Златно портокалово суфле
Крем карамел
Екзотичен крем с джинджифил

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти