800 г филе от сьомга (без кожа)
2 лимона
2 лайма
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
за зеления сос:
1 връзка босилек
1/2 глава червен лук
20 г каперси
1 скилидка чесън
1 щипка кайенски пипер
1/2 лимон
100 мл студено пресован зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сьомгата се реже на кубчета, а цитрусите – на тънки кръгчета.
Нанизват се на шишчета и се овкусяват със сол, черен пипер и зехтин.
Пекат се на оребрена плоча от всички страни, докато рибата стане готова.
В блендер се смесват листенцата босилек, накълцаните лук и чесън, каперсите, кайенският пипер, лимоновият сок, зехтинът и сол на вкус. Смила се добре.
Шишчетата се сервират със соса и гарнитура по избор.
- Торта с риба за Никулден
- Пикантен шаран с бира
- Как да почистим и сготвим шаран
- Няколко рецепти с речни риби
- Никулденски рибник