Необходими продукти
200 г пилешки дробчета
100 г пушен бекон
1 глава лук
1 червена чушка
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на тънки и тесни ленти. В единия край на всяка лента бекон поставете по едно пилешко дробче. /Ако то е по-голямо, разрежете го на две./ Навийте на рулце.
Обелете лука и го нарежете на едри парчета. Разрежете чушката, отстранете семките и и я нарежете на по-едри парчета.
На дървено шишче нанижете парче лук, парче чушка, рулце от бекон с дробче, отново лук, чушка, рулце.
Изпечете шишчетата върху добре загрята скара, намазана със сланина.
Поднесете шишчетата със Салата урнебес.
Прочетете още:
- Доматени шишчета, които се приготвят за 15 минути
- Зеленчукови шишчета по индийски
- Пилешки шишчета в азиатски стил
- Апетитни шишчета без месо, но с маслини