6 броя яйца
150 г овче саламурено сирене
800 г домати
4 скилидки чесън
2 червени чушки
2 зелени чушки
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка кориандър
100 мл зехтин
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. червен пипер на люспи
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Нарежете доматите на едри парчета.
Обелете чесъна. Постелете тава с хартия за печене. Сложете чушките и лука в едната част на тавата, а в другата - доматите и чесъна. Залейте ги с част от зехтина и ги посолете.
Изпечете зеленчуците за около 50 минути, трябва да започнат да се карамелизират.
Извадете чушките и лука и ги обелете. Нарежете ги на ивички. Доматите и чесъна прехвърлете във висок съд и пасирайте.
Загрейте останалия зехтин в тиган с термоустойчива дръжка. Пуснете кимиона, след 30 секунди добавете чушките и лука, а след минута налейте и доматите.
Поръсете с наситнен магданоз. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Гответе, докато се сгъсти леко.
Чукнете 6 яйца отгоре. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Печете ястието за 8-10 минути, докато яйцата се забулят.
Сервирайте с наситнен кориандър и натрошено сирене и люспи червен пипер.
Прочетете още:
Яйца в картофени гнезда
Омлет – яйца и въображение
Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет