1/4 пъпеш "Медена роса"
1 с.л. захар
1 с.л. сол
3 с.л. оризов оцет
4 чери доматчета
300 г филе от бяла риба
6 листа мисо
микро кресон
За дресинга:
1 ч.л. соев сос
1/2 ч.л. паста мисо
1/2 ч.л. сусамово олио
Начин на приготвяне:
За маринатата в голяма купа разбъркайте добре 1 с.л. захар, 1 с.л. сол и 3 с.л. оризов оцет. Обелете и нарежете пъпеша на парчета. Добавете парчетата пъпеш в маринатата и разбъркайте внимателно, за да не се разпаднат. Добавете разрязаните на четвъртинки чери домати и разбъркайте отново.
Нарежете филето бяла риба по ваш вкус (без кожа и кости) на тънки парчета, под ъгъл, с помощта на остър нож.
В купичка разбъркайте пастата мисо със соев сос и сусамово олио. Добавете 3 с.л. от маринатата и разбъркайте до гладкост.
С помощта на четка намажете дъното на чинията, в която ще сервирате предястието. Подредете листата шисо. Върху тях подредете парчетата риба, а между тях - пъпепш и домати. Поръсете с дресинг и микро кресон.
Прочетете още:
Как да почистим и сготвим шаран