2 филета от пилешки гърди - без кости и кожа
2 яйца
1/2 ч.ч. брашно
80 г галета олио
панко
2 с.л. сусам
8 филии бял тост хляб
За сервиране:
масло
сос Тонкацу
японска майонеза
краставица
зеле
Начин на приготвяне:
Разрежете всяко парче пилешко филе на две, по хоризонтал, с помощта на остър нож и с плавни движения. Изтънете горната част на всяко парче месо с помощта на чукче за месо.
В една чиния сипете брашно, във втора разбийте яйцата, а в трета сипете галетата и сусама и ги разбъркайте. Оваляйте всяко парче месо първо в брашно, изтръскайте, потопете в яйца, а накрая в галетата и сусама. Пържете пилешките шницели на умерен огън в тиган със загрято олио, по 2 минути от всяка страна.
Нарежете краставица на тънки, дълги ленти. Овкусете ги с щипка сол, щипка захар и малко оризов оцет. Разбъркайте. Нарежете или настържете зелето на тънки ивици.
Намажете две филии хляб със сос Тонкацу и майонеза. Върху едната сложете парчета пилешки шницел, спрежетеоред размера и. Върху него подредете ленти краставици и зеле. Захлупете с втората филия. Изрежете кората на хляба и разрежете сандвича на две. Продължете с останалите продукти.
Други рецепти:
Фокача сандвич
Сандвич с домати, тиквички и сирене
Сандвич с авокадо
Сандвич за 15 минути
Зеленчуков сандвич