1 глава карфиол
1 глава лук (шалот)
1 яйце
100 г сирене „Пармезан“
100 г сирене „Чедър“
1 с. л. краве масло
1/4 ч. л. суха мащерка
1/4 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
за поднасяне:
сушени домати (в зехтин)
пресен магданоз
Тази рецепта ще ви помогне да видите карфиола в съвсем нова светлина.
Начин на приготвяне:
Лукът се наситнява. Карфиолът, без стеблото, се смила в блендер, докато се получат трохи.
Маслото се загрява и лукът и карфиолът се готвят в него с щипка сол, докато омекнат и водата се изпари. Задушеният карфиол се охлажда.
Разбърква се с белтъка от яйцето, настъргания пармезан, ригана, мащерката, сол и черен пипер.
От сместа върху пергаментова хартия се оформят 4 квадратни филии с размер на страните около 6 см.
Пекат се 25–30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. След това леко се охлаждат.
Върху двете филии се поставят ленти сирене „Чедър“. Запичат се във фурната за около 4 минути, докато сиренето се разтопи.
Отгоре се слагат парчета сушени домати и листенца магданоз и се захлупват с друга филия.
Фокача сандвич
Сандвич с домати, тиквички и сирене
Сандвич с авокадо
Сандвич за 15 минути
Зеленчуков сандвич