600 г чорбаджийски чушки
700 г домати
2 стръка пресен лук
200 г прясно сирене
1/4 ч.л. чесън на гранули
2 стръка девесил
1/4 връзка магданоз
100 г нахут от консерва
40 мл зехтин + за пържене
15 мл светъл балсамов оцет
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изпържете чорбаджийските чушки в малко зехтин. Осолете ги.
Нарежете доматите на полумесеци, а лука на шайби. Наситнете магданоза и девесила. Отцедете нахута. Сиренето нарежете на кубчета.
Разбъркайте зехтина и оцета с гранулирания чесън.
В купа разбъркайте доматите, лука, нахута и билките. Овкусете със сол и залейте с дресинга.
Сервирайте салатата с пържените чушките и сиренето.
Защо точно чушки
История за чушки, пиперки и родни капии
Печени чушки с извара
Панирани чушки с доматен сос
Пълнени чушки с боб