200 г пилешки дробчета
50 г радичио
50 г рукола
50 г бейби спанак
1 малка глава червен лук
100 г синьо сирене
50 мл вино „Мадейра“
100 г бекон на кубчета
200 г хляб с квас
30 мл зехтин
1 с.л. соев сос
сол и черен пипер на вкус
За дресинга:
1 ч.л. дижонска горчица
20 мл бял балсамов оцет
40 мл студено пресован зехтин
1 ч.л. мед
1 стрък мащерка
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете бекона в студен съд. Включете котлона и загрейте съда. Гответе, докато беконът стане златист. Извадете го.
В същия съд налейте 20 мл от зехтина. Загрейте го на умерен огън. Запържете почистените и нарязани надве дробчетата.
Деглазирайте с виното и дръпнете от огъня. Нарежете дробчетата на по-малки парчета ги овкусете със соевия сос и черен пипер. Охладете до стайна температура.
Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Нарежете хляба на едри кубчета. Залейте го с останалия зехтин и го овкусете със сол. Изпечете за 8-10 минути.
Нарежете лука на полумесеци и накъсайте радичиото. В голяма купа смесете радичиото, руколата, спанака и лука.
Разбъркайте горчицата с меда, оцета, зехтина, сол и листенцата мащерка - трябва да се получи гладка емулсия.
Овкусете салатата с дресинга и разбъркайте.
Сервирайте с натрошеното синьо сирене, бекона, дробчетата и хляба.
Други рецепти:
Разядка с патладжани
Разядка с кестени и спанак
Разядка с чесън
Касапско мезе