Необходими продукти
- 2 кочана царевица
- 200 г микс чери домати
- 1 краставица
- 1 авокадо
- 1 глава червен лук
- 1 зелена чушка
- 50 г маслини „Каламата“ (без костилки)
- 1/4 връзка магданоз
- 50 мл студено пресован зехтин + за мазане
- сокът от 1/2 лайм
- 1 скилидка чесън
- 1/2 ч.л. сух риган
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Намажете царевицата със зехтин и я запечете в сгорещен грил тиган от всички страни. Когато е готова, извадете, посолете и отделете зърната с нож.
Обелете краставицата, авокадото и лука и ги нарежете на кубчета. Почистете чушката и също я нарежете на кубчета. Маслините нарежете на шайби, а магданоза наситнете.
В голяма купа смесете царевицата, маслините, доматите, чушките, краставицата, авокадото и лука. Залейте със сока от лайм, прибавете магданоза, стрития на паста чесън, зехтина, ригана и сол на вкус. Разбъркайте и оставете за 10 минути. Поднесете.
Още салати:
- Доматена салата с дресинг от синьо сирене
- Пъстра салата с телешко
- Пролетна салата с круши, авокадо и карамелизирани орехи
- Лесна и различна салата в тракийски стил
- Здравословна салата с авокадо