Салата от патладжани с козе сирене

Интересна, богата, вкусна

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

3 патладжана
200 г френско козе сирене (без бяла плесен)
100 г печени солени бадеми
100 мл зехтин
1 връзка магданоз
2 скилидки чесън
1 глава червен лук
2 с. л. бял балсамов оцет
2 с. л. соев сос
1 с. л. мед
1 ч. л. пушен червен пипер
1/2 ч. л. кимион
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Патладжаните се белят, режат се на кубчета и се слагат в плитка тава. 

В купа се смесват половината от зехтина, медът, оцетът, пушеният пипер, кимионът, сол и черен пипер на вкус. 

Патладжаните се заливат със сместа. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – 40 минути. 

Червеният лук и магданозът се наситняват, а бадемите се счукват в хаванче. 

Чесънът се стрива на паста с малко сол и се разбърква с лимоновия сок, соевия сос и останалия зехтин. 

Топлите патладжани се поръсват с лука, магданоза и бадемите. 

Заливат се с дресинга и се разбърква. 

Салатата се сервира с парчета козе сирене.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти