Необходими продукти
за майонезата:
2 яйца
1/2 ч. л. лимонтузу
1/2 ч. л. сол
400 мл олио
за салатата:
2 твърдо сварени яйца
2-3 сварени картофа
2-4 кисели краставички
2 кисели моркова
1/3 ч. ч. сварен грах
1/3 ч. ч. нарязан колбас
Начин на приготвяне:
Краставичките, морковите и колбасът се нарязват на ситни кубчета. Яйцата се сваряват, обелват се и се нарязват. Картофите се обелват, сваряват се и се нарязват.
Грахът (ако не е от консерва) също се сварява. От посочените продукти се приготвя майонеза. Към нея се прибавят нарязаните продукти и се разбърква добре.
Прочетете още:
- Традиционна и леко пикантна салата
- 3 нови начина да сервираме салата
- 5-те съставки на идеалната салата
- Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
- Бърза зелена салата с маринован лук