12 бр. оризови кори
1/2 ч.ч. нарязани печени белени фъстъци
1/2 ч.ч. нарязан пържен лук шалот
1/2 ч.ч. запечен сусам
10 бр. почистени и сварени скариди
1 червена люта чушка
1 маруля
1 краставица
1 авокадо
6 стръка пресен лук
1/2 връзка кориандър
250 г свинско печено месо
маойнеза
1/2 ч.ч. сос "Срирача"
1/2 ч.ч. сос "Хойсин"
Начин на приготвяне:
Накиснете оризовите кори в студена вода за 1-2 минути, като ги оръщате. Извадете ги щом омекнат.
По средата на една оризова кора поръсете пържен лук, запечен в сух тиган сусам и нарязани печени фъстъци. Отгоре подредете резен авокадо, разполовено хоризонтално скарида, ленти краставица и люта чушка, листа кориандър и парченца месо. Поръсете с майонеза и сос "Срирача". Завийте кората първо като пакет, а след това навийте на стегнато руло. Разрежете рулцето на три парчета.
Подредете рулцата изправени в чиния. Поднесете с купичка със сос "Хойсин", пържен шалто, нарязани фъстъци и запечен сусам.
Още идеи:
Азиатското чудо – кафяв ориз
Див ориз за необуздани гозби
4 + 1 рецепти с ориз
Ризото - поглед в дълбочина
Как да сварим ориз в микровълнова фурна
Ориз с печурки
Малък трик за намаляване на калориите в ориза