400 г сушена риба треска
600 г картофи
1 голяма глава лук
50 г зелени маслини
30 г каперси
½ връзка копър
100 мл бяло вино
1 с.л. течен мед
100 г зелен фасул
400 г цели белени домати от консерва
зехтин
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Накиснете треската за 24 часа в вода, като редовно сменяте водата.
Отрежете опашката на рибата и отстранете кожата и костите. Нарежете на неголеми парчета.
Обелете и нарежете главата лук на шайби. Запържете ги в плитка тенджера с малко зехтин. Върху лука подредете обелените картофи, нарязани на шайби. Поръсете нарязаните на едро маслини, каперсите и нарязания копър. Овкусете със сол и черен пипер.
Добавете зеления фасул и доматите. Отгоре подредете парчетата треска. Овкусете със сол и черен пипер. Покрийте продуктите с вода, захлупете и гответе 25-35 минути.
Сервирайте яхнията, поръсена с пресен копър и малко зехтин.
Прочетете още:
Съвети за пазаруване на риба
Как да почистим и сготвим шаран
Няколко рецепти с речни риби
Никулденски рибник
Шаран с подлучен гъбен сос
Най-добрата риба за зимата