Риба треска със зеленчуци

Вкусно и полезно

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

400 г сушена риба треска

600 г картофи

1 голяма глава лук

50 г зелени маслини

30 г каперси

½ връзка копър

100 мл бяло вино

1 с.л. течен мед

100 г зелен фасул

400 г цели белени домати от консерва

зехтин

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Накиснете треската за 24 часа в вода, като редовно сменяте водата.

Отрежете опашката на рибата и отстранете кожата и костите. Нарежете на неголеми парчета.

Обелете и нарежете главата лук на шайби. Запържете ги в плитка тенджера с малко зехтин. Върху лука подредете обелените картофи, нарязани на шайби. Поръсете нарязаните на едро маслини, каперсите и нарязания копър. Овкусете със сол и черен пипер.

Добавете зеления фасул и доматите. Отгоре подредете парчетата треска. Овкусете със сол и черен пипер. Покрийте продуктите с вода, захлупете и гответе 25-35 минути.

Сервирайте яхнията, поръсена с пресен копър и малко зехтин.

Прочетете още:

Съвети за пазаруване на риба
Как да почистим и сготвим шаран
Няколко рецепти с речни риби
Никулденски рибник
Шаран с подлучен гъбен сос
Най-добрата риба за зимата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти