Необходими продукти:
800 г филе от бяла риба
200 г прошуто крудо (на тънки ленти)
50 г краве масло
1/2 връзка салвия
сол и розов пипер на вкус
за гарнитурата:
400 г замразен зелен фасул
2 бр. зряло авокадо
1 скилидка чесън
1/4 връзка кориандър
1 връзка пресен лук
50 мл зехтин
1 лайм
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Рибните филета се режат на парчета. Подправят се със сол и счукан розов пипер.
Всяко парче се покрива с листо салвия и се завива в лист прошуто крудо.
Пържат се в маслото за кратко – до готовност и златист цвят.
Зеленият фасул се потапя в кипяща подсолена вода за 3–4 минути, трябва да остане хрупкав. Отцежда се и се пържи в зехтина. Посолява се.
Пресният лук се наситнява.
Aвокадото се почиства и леко се намачква с вилица.
Авокадото се разбърква с лука, настърганата кора и сока на лайма, стрития на паста чесън, сол на вкус и накълцания кориандър.
Добавя се зеленият фасул и се разбърква отново.
Рибата се поднася със салатата.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Съвети за пазаруване на риба
Как да почистим и сготвим шаран
Няколко рецепти с речни риби
Никулденски рибник
Шаран с подлучен гъбен сос
Най-добрата риба за зимата