Необходими продукти:
1,5 кг брашно
3 яйца за сместа
200-300 мл прясно мляко
200-300 г кисело мляко
2 пакетчета суха мая
50 г олио
краве масло
20 г сол
щипка захар
3 яйца за намазване
сусам за поръсване
Тя беше един от най-цветните и забавни участници в първи сезон на Hell's Kitchen. В рамките на състезанието успя да се докаже като най-добрия майстор на традиционни ястия.
Нейната питка събра безспорно одобрението на останалите готвачи в "Адската кухня". Вижте каква е рецепта на Гичка за вкусна празнична пита на конци.
Прясното и киселото мляко се смесват с 3 яйца и олио. Разбъркват се и се прибавят сухите съставки. Меси се до получаване на еластично тесто.
Питката се оставя да втаса за час и половина като на всеки 30 мин. се размесва отново.
Тестото се разстила и реже на еднакви триъгълници. Във всеки се постава малко масло и се навива. Всички вързопчета се дооформят като панделки и се подреждат в тава. Мажат се с жълтък и се поръсват със сусам. След около 2 часа на 150-170 градуса питката е готова.
Други рецепти:
Да замесиш любов
Как да направим питка
Орехова питка
Бърза питка със сирене
Содена питка за Бъдни вечер
Орехова питка