Необходими продукти
1 октопод
6-7 зрънца бахар
6-7 дафинов лист
2 ч. л. захар
2 с. л. оцет
Начин на приготвяне
Извадете зъба на октопода и го оставете да ври под похлупак около час-час и половина.
Подправете водата с дафинов лист, бахар, оцет и захар.
Проверява се с шиш или тънък нож, когато минава свободно – готово!
Вижте допълнителните инструкции на шеф Манчев във видеото.
Махнете октопода от котлона и изчакайте да изстине.
Нарежете на парченца и сложете в тава. Покрийте един пръст със соса и печете до готовност.
Сервирайте със свежи зеленчуци и охладено узо.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Опитайте още предложения от „Черешката на тортата“:
"Лодки от цикория" по рецепта на Александра Богданска
От кухнята на Наталия Кобилкина: Нежни пилешки филенца
Рецептата на Гери Малкоданска за ароматна сьомга
Тортата на Тереза Маринова с бисквити, орехи и канела