8 пресни чушки (дребни)
250 г сирене „Моцарела“
1 консерва червен боб (400 г)
2 скилидки чесън
1 глава лук
1/2 ч. л. кимион на зърна
1/4 ч. л. лют пипер на люспи
50 мл зехтин
сол на вкус
Днешнaтa ни рецепта за пълнени чушки не е от класическите – червен боб, моцарела, цял букет от аромати и то изпечени на жар.
Чесънът се накълцва, кимионът се счуква на едро, а бобът се отцежда от водата.
Лукът се наситнява и се пържи в зехтина, докато омекне.
Прибавят се чесънът, кимионът, бобът, сол и лют пипер. Разбърква се и след 1–2 минути плънката се дърпа от огъня и се оставя леко да се охлади.
От чушките се отделят капачета, а вътрешността им се почиства от семената.
Бобената плънка се намачква грубо с вилица и в нея се разбърква накъсаната моцарела.
Чушките се пълнят със сместа, затварят се с капачетата и се пекат на жар или на грил.
Прочетете още:
- Защо точно чушки
- История за чушки, пиперки и родни капии
- Печени чушки с извара
- Панирани чушки с доматен сос
- Пълнени чушки с боб