500 г червени чушки
50 мл зехтин „Екстра върджин“
8 скилидки чесън
150 г краве сирене
4 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
за качамака:
100 г царевичен грис за качамак (инстантен)
300 мл зеленчуков бульон
50 г сирене „Пармезан”
2 стръка мащерка
зехтин за намазване
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Бульонът се овкусява със сол и се кипва. Сипва се царевичният грис и се готви на слаб огън при постоянно бъркане, докато абсорбира течността и се свари. Дърпа се от огъня.
Добавят се настърганият пармезан, листенцата мащерка и се разбърква добре.Сместа се разстила на тънък около 1 см пласт върху намазана със зехтин хартия за печене и се оставя да се охлади.
Чесънът се бели и се слага в малък съд за печене. Залива се със зехтин, колкото да го покрие, и се пече около 1 час в загрята на 150 градуса фурна, без вентилатор.
Чушките се избушват и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност. След това се запарват, обелват се и се режат на жулиен.
Смесват се с чесъна със зехтина, прибавя се и наситнената мащерка. Овкусяват се със сол и черен пипер. Оставят се да се мариноват за 20 минути.
След това сместа се сипва в чопър и се накълцва. С помощта на ринг от качамака се изрязват кръгове. Намазват се със зехтин и се запичат на грил тиган от двете страни.
Сместа с чушки се разбърква с натрошеното сирене и се разпределя върху шайбите от качамак.
"Хайвер" от тиквички - по изпитана руска рецепта
Овесени кюфтенца със зеленчуци