- 200 г фино брашно
- 2 яйца
- сол
- за пълнежа:
- 300 г манголд
- 200 г рикота
- 1 ч.л. прясна мащерка
- листа босилек
- листа мента
- 50 г настърган пармезан
- 0.25 индийско орехче
- лют червен пипер
- сол и черен пипер
- 6 листа салвия
Начин на приготвяне:
За тестото за равиолите сипете брашното на плота и направете кладенче в него. Чукнете яйцата в кладенчето и добавете щипка сол. С вилица разбийте яйцата и постепенно добавяйте брашното. Омесете гладко и еластично тесто и го оставете да почине 30 минути.
Късайте топчета от тестото и върху набрашнен плот ги разтегляйте леко. След това ги пуснете няколко пъти през машина за паста, докато се получи тънка, дълга кора с ширина 8 см.
За пълнежа бланширайте за кратко в тенджера с подсолена вряща вода предварително измитите листа манголд заедно с дръжките им. /Може да замените манголда със спанак./
В купа сипете рикотата, добавете настъргания пармезан, листата босилек, мента и мащерка. Овкусете със сол, черен пипер, лют червен пипер и настържете индийското орехче. Добавете прецедените листа манголд и пасирайте до гладка смес.
Нарежете всяка кора на квадрати с размери 8х8 см. По средата на половината квадратчета сипете от пълнежа и покрийте с друго квадратче. Хубаво притиснете по краищата, за да не се разтворят равиолите. Варете равиолите в дълбока тенджера с вряща подсолена вода 2-3 минути, докато изплуват на повърхността.
Сервирайте равиолите в голяма чиния, поръсени с малко пармезани предварително запържени до хрупкавост листа салвия.
Прочетете още:
- Яйца в картофени гнезда
- Омлет – яйца и въображение
- Апетитен омлет
- Мини омлетчета за закуска
- Омлет със сьомга
- Здравословен омлет