2 филета пъстърва
1 глава фенел
10 бр. зелени аспержи
3 лимона
листа босилек
сол и черен пипер
зехтин
Начин на приготвяне:
Поставете филетата пъстърва с кожата надолу в чиния. Поръсете ги със сол, черен пипер и лимонов сок. Оставете ги настрани за 10 минути.
Почистете главата фенел и я настържете на едро ренде. Обелете аспержите. Изрежете две квадратни парчета от хартия за печене. По средата на всяко парче подредете купчинка фенел. Поръсете със сол, лимонов сок и зехтин. Подредете 3-4 листа босилек върху фенела. Отгоре подредете 5 аспержи. Поръсете с лимонов сок, черен пипер и малко зехтин.
Поставете филето риба с кожата надолу. Подредете още 3-4 листа босилек и 2-3 кръгчета лимон. Оформете пакети и ги поставете в тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса 15-20 минути.
Поднесете пакетите топли, като разтворите хартията.
Прочетете още:
- Съвети за пазаруване на риба
- Как да почистим и сготвим шаран
- Няколко рецепти с речни риби
- Никулденски рибник
- Шаран с подлучен гъбен сос
- Най-добрата риба за зимата