- 2 филета лаврак
- зехтин
- 2 тъмнозелени тиквички
- 2 скилидки чесън
- сол и черен пипер
- 1 лимон
- сок
Начин на приготвяне:
Нарежете предварително измитите и подсушени тиквички на тънки резени по дължина с помощта на ренде. След това ги сложете един върху друг и нарежете на тънки ленти - талятели.
Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган и пуснете необелените, леко смачкани, скилидки чесън. Добавете и лентите тиквички. Запържете ги за кратко, като ги овкусите със сол, черен пипер и лимонов сок. Разделете тиквичките в две чинии, като отстраните килидките чесън.
Поръсете филетата лаврак със сол, черен пипер и лимонов сок. В същия тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин и изпържете рибата от двете страни, до златисто.
Сервирайте пържен лаврак върху талятели от тиквички.
Вижте още:
-
Най-хубавите подправки за риба
- Риба тон – месо или риба?
-
Потвърдено: Черноморската риба е без химикали и е богата на омега-3 киселини
-
6+1 причини да ядете риба
- Може ли да ни отрови комбинацията риба и мляко?
-
Печената риба е полезна за мозъка