Пълнено пиле с кестени и тиква

Апетитно изпечено до златисто

Пълнено пиле с кестени и тиква
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 пиле
300 г кестени
400 г тиква „Цигулка“
100 г дългозърнест ориз
200 мл пилешки бульон
1 глава лук
1 стрък розмарин
20 мл зехтин
60 г краве масло
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Кестените се цепват леко през средата, варят се до полуготовност и докато са още топли, се белят. 

Тиквата се почиства и се реже на малки кубчета. Лукът се наситнява и се запържва в сгорещения зехтин. 

Когато омекне, се слага тиквата, щом и тя се запържи, се сипва измитият ориз. Налива се бульонът и се готви, докато течността се изпари. 

Добавят се наситненият розмарин, кестените и се разбърква добре. Съдът се дърпа от огъня, плънката се овкусява със сол, пипер и половината от маслото. 

Пилето се намазва с останалото масло и се подправя със сол и пипер от всички страни. Пълни се и се зашива с конец.

Поставя се в тава, отстрани се слага останалата плънка и се наливат около 200 мл вода.

Пече се около 50 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Времето зависи от големината на птицата.

Други рецепти:

Вкусен лучник с пиле
Пиле в патладжан на шиш
Пиле къри
Пиле с домати и маслини

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти