Пълнени сухи чушки с леща и зеле

Лесна рецепта за Бъдни вечер

4 от общо 2 гласа

Необходими продукти:

12 сухи чушки
500 г кисело зеле
200 г кафява леща
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
1 стрък мащерка
1 дафинов лист
200 мл зелев сок
100 мл олио

Начин на приготвяне:

Чушките се накисват в гореща вода, докато омекнат. Скилидките чесън се смачкват леко, а морковът се реже на едро. Лещата се сварява с чесъна, моркова, мащерката и дафиновия лист.

Половината олио се загрява и в него се запържват накълцаните зеле и лук.

Добавя се отцедената леща и се запържва за кратко.

Чушките се пълнят със сместа. Подреждат се в тава и се заливат с останалото олио. Сипва се и сокът от зелето. Похлупва се или се покрива с алуминиево фолио и се пече в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор), до готовност – 45 минути.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Защо точно чушки
История за чушки, пиперки и родни капии
Печени чушки с извара
Панирани чушки с доматен сос
Пълнени чушки с боб

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти