Необходими продукти:
12 сухи чушки
500 г кисело зеле
200 г кафява леща
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
1 стрък мащерка
1 дафинов лист
200 мл зелев сок
100 мл олио
Начин на приготвяне:
Чушките се накисват в гореща вода, докато омекнат. Скилидките чесън се смачкват леко, а морковът се реже на едро. Лещата се сварява с чесъна, моркова, мащерката и дафиновия лист.
Половината олио се загрява и в него се запържват накълцаните зеле и лук.
Добавя се отцедената леща и се запържва за кратко.
Чушките се пълнят със сместа. Подреждат се в тава и се заливат с останалото олио. Сипва се и сокът от зелето. Похлупва се или се покрива с алуминиево фолио и се пече в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор), до готовност – 45 минути.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Защо точно чушки
История за чушки, пиперки и родни капии
Печени чушки с извара
Панирани чушки с доматен сос
Пълнени чушки с боб