за каймата:
600 г смляно месо от свинска плешка
400 г смляно месо от телешки врат
60 г галета
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 ч. л. пушен червен пипер
1/2 ч. л. кориандър
сол и черен пипер на вкус
за чушките:
10 зелени люти чушки
200 г крем сирене
70 г сирене „Чедър“
1 скилидка чесън
2 стръка магданоз
Необходими продукти:
Двата вида мляно месо се смесват със стрития на паста чесън, накълцания лук, галетата, кориандъра, пушения пипер, сол и черен пипер на вкус. Каймата се оставя поне за 1 час в хладилник.
Лютите чушки се почистват от дръжките и семките. Крем сиренето се разбърква с настъргания чедър, стрития на паста чесън и накълцания магданоз.
Чушките се пълнят със сместа с помощта на пош.
Каймата се разделя на 10 топки. Във всяка се поставя по една пълнена чушка, затварят се добре. По желание се увиват в ленти бекон.
Пекат се на скара от всички страни до готовност.
Сервират се със сос по желание.
Прочетете още:
Защо точно чушки
История за чушки, пиперки и родни капии
Печени чушки с извара
Панирани чушки с доматен сос
Пълнени чушки с боб