3 големи дюли
350 г смляно месо от телешка плешка
2 скилидки чесън
30 г пресен джинджифил
2 глави лук
1 яйце
1 люта чушка
2 с. л. олио
600 мл пилешки бульон
4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Дюлите се режат наполовина, почистват се и се варят, докато леко омекнат – около 20 минути.
Каймата се смесва с настърганите лук и джинджифил, яйцето, стрития на паста чесън, олиото, накълцаната чушка, сол и пипер на вкус.
Дюлите се пълнят с каймата и се подреждат в тава, а в нея се налива бульонът.
Тавата се покрива с фолио и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 20 минути с фолиото и още 20 минути без фолиото.
Печените дюли се поднасят с наситнен магданоз.
Други рецепти:
Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде