Необходими продукти:
250 гр. конкильони ( вид паста)
За пълнаката:
1 тиквичка
200 гр. извара
100 гр. крема сирене
½ връзка пресен лук
2 яйца
1 с. л. заквасена сметана
100 гр. шунка
За соса :
1 консерва рязани домати
200 мл. доматен сос
2 скилидки чесън
2-3 с. л. зехтин
босилек
черен пипер
сол
Начин на приготвяне
Започваме със сваряване на конкильоните (вид паста). Важно е да са в голяма тенджера, така че да покрият дъното, без да има една върху друга.
Варите според указанията на опаковката.
Нарязваме тиквичките, пресния лук и шунката, зеленчуците режем на дребно, а шунката на филийки. В тиган изсипваме малко зехтин и нарязаните тиквички, започваме да ги задушаваме, като ги разбъркваме, за да не загорят.
Когато омекнат, към тях добавяме пресния лук, черния пипер, изварата, смесваме добре и добавяме яйцата и заквасената сметана. Остават на котлона, докато продуктите се смесят добре.
Начин на приготвяне на соса:
Отново в тиган изсипваме малко зехтин и нарязания чесън. Щом се запържи леко, добавяме доматите, които поръсваме с босилека.
Оставяме ги да покъкрят на котлона, като разбъркваме от време на време.
Накрая в тавичка изсипваме доматения сос на дъното. Взимаме от конкильоните и с лъжичка ги пълним с плънката. Редим ги върху доматения сос.
Накрая им слагаме по парченце от шунката и ги поръсваме с настърган кашкавал. Оставяме за десетина минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още по темата:
Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста?