Пълнена агнешка плешка

С бяло вино

1 от общо 1 гласа
Необходими продукти

1 предна агнешка четвъртинка (плешка с ребра)

8 връзки пресен лук

1 връзка джоджен

2 връзка магданоз

1 глава лук

4 скилидки чесън

125 г краве масло

200 г ориз

200 мл бяло вино

200 г кисело мляко

1 с.л. доматен концентрат

1 ч.л. пипер меланж

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. пушен червен пипер

сол на вкус

Начин на приготвяне:

С помощта на нож направете прорез между ребрата и плешката. Трябва да се получи „джоб“.

Наситнете пресния лук, магданоза и джоджена.

Нарежете на сравнително дребно лука и чесъна. Запържете ги в маслото. Добавете ориза и го запържете. Трябва да стане стъклен.

Налейте 100 мл от виното и 200 мл вода. Добавете доматения концентрат. Щом течността се абсорбира, дръпнете от котлона и разбъркайте с магданоза, джоджена и пресния лук. Овкусете със сол, пипер меланж и червения пипер.

Овкусете хубаво плешката отвън и отвътре със сол и пипер меланж. Напълнете плешката със сместа и я зашийте. Поставете я в голяма тава и налейте малко вода и останалото вино.

Разбъркайте киселото мляко със сол, пипер меланж и пушения червен пипер.

Намажете плешката с овкусеното кисело мляко. Покрийте с лист хартия за печен и след това - с алуминиево фолио.

Печете на 150 градуса 4 часа и 30 минути. След това отстранете фолиото и хартията и върнете във фурната на 200 градуса за 10-15 минути, докато се запече и придобие златиста коричка.

* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

Рецепти с агнешко:

Най-вкусното агнешко на Великден

Агнешки шишчета

Три изпитани рецепти с агнешко

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти