За 1 порция:
200 г картоф
220 г гъби
200 г спанак
5 г чесън
15 мл зехтин
50 г краве сирене
Рецептата е създадена от Топ Форма и е подходяща както за хора, които спазват техен хранителен режим, така и за всеки, който иска да се храни здравословно.
Първата стъпка от рецептата за картоф с пълнеж от спанак и гъби е да измиете картофа хубаво и да го надупчите с вилица. След това увийте картофа във фолио и го печете за 45-50 минути на 200 градуса.
Докато картофът се пече, задушете скилидката чесън в малко зехтин и след като започне да розовее, я извадете от тигана. Това е достатъчно, за да се овкуси зехтина.
Добавете в тигана нарязаните гъби и ги гответе, докато се изпари водата, която пускат.
Добавете спанака и гответе още пет минути.
Изсипете сместа от гъби и спанак в купа и добавете крема сиренето.
Когато картофът се изпече, отвийте го от фолиото, разрежете го през средата и го напълнете с готовата смес.
Добър апетит!
Прочетете още: