Необходими продукти:
4 круши
650 г бутертесто
150 г печени лешници
120 г кафява захар
120 г краве масло (меко)
10 г бурбонска ванилова захар
2 яйца
Начин на приготвяне:
Лешниците се смилат, сипва се захарта и отново се смила.
Прибавя се маслото, чуква се едно яйце, ароматизира се с ванилията и се разбърква. Сместа се оставя в хладилник да стегне.
Крушите се белят и се разполовяват по дължина, почистват се от семките и се режат на тънки парчета.
Бутертестото се разточва на тънка кора, от която се изрязват ленти, с които след това се оформя бордът на всеки тарт.
Кората се реже на 4 правоъгълника. От лентите тесто по краищата на всеки правоъгълник се оформя борд.
Лешниковата смес се разпределя върху тестото, отгоре се подреждат крушите и по желание се мажат с масло.
Ръбовете се мажат с разбито яйце.
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до златисто – 15 минути.
Охлаждат се върху решетка. По желание се мажат с кайсиев мармалад.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Двойношоколадов кекс с цял портокал
Ароматен кекс с индийско орехче