Примамващ тарт с лешници и круши

С домашно бутертесто

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

4 круши
650 г бутертесто
150 г печени лешници
120 г кафява захар
120 г краве масло (меко)
10 г бурбонска ванилова захар
2 яйца

Начин на приготвяне:

Лешниците се смилат, сипва се захарта и отново се смила.

Прибавя се маслото, чуква се едно яйце, ароматизира се с ванилията и се разбърква. Сместа се оставя в хладилник да стегне.

Крушите се белят и се разполовяват по дължина, почистват се от семките и се режат на тънки парчета.

Бутертестото се разточва на тънка кора, от която се изрязват ленти, с които след това се оформя бордът на всеки тарт.

Кората се реже на 4 правоъгълника. От лентите тесто по краищата на всеки правоъгълник се оформя борд.

Лешниковата смес се разпределя върху тестото, отгоре се подреждат крушите и по желание се мажат с масло.

Ръбовете се мажат с разбито яйце.

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до златисто – 15 минути.

Охлаждат се върху решетка. По желание се мажат с кайсиев мармалад.  

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Кекс с тахан, сусам и мляко

Двойношоколадов кекс с цял портокал

Бърз кекс с кисело мляко

Ароматен кекс с индийско орехче

Шоколадов кекс с банани

Бисквити от кекс

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти