500 г прясна паста (папардели)
300 г пилешки дробчета
125 г краве масло
200 мл прясно мляко
100 мл десертно вино (порто)
2 домата
1–2 глави лук шалот
1 скилидка чесън
1/2 връзка див лук
2 стръка мащерка
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Пилешките дробчета се накисват в млякото поне за час. Отцеждат се и се подсушават много добре.
Лукът и чесънът се наситняват и се пускат в сгорещеното олио.
Прибавят се подсушените дробчета, пържат се за около 2 минути. Обръщат се и се поръсва накълцаната мащерка. Запържват се за още 2–3 минути.
Налива се виното. Овкусява се със сол и черен пипер. След 1–2 минути се прибавя маслото и се пасира.
Пастата се сварява в подсолена вода. Трябва да е ал денте. След това се разбърква с дробчетата в тигана.
Прибавят се и нарязаните на кубчета домати и накълцаният див лук. Налива се малко от водата, в която е варена пастата.
Поднася се с още кубчета домати и нарязан див лук.
Прочетете още по темата:
Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста