Плосък хляб с пушен бекон и лук

Много вкусен и лесен за направо

2.67 от общо 3 гласа
45 мин.
Необходими продукти

400 г брашно

200 мл прясно мляко

1/2 ч.л. сол

1 пакетче суха мая (7 г)

1/2 ч.л. захар

1 с.л. зехтин

200 мл течна животинска сметана

1 малка глава лук

200 г пушен бекон

50 г краве масло

1 щипка индийско орехче

сол и черен пипер на вкус

брашно за замесване

масло за намазване на тавата

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на полумесеци, а бекона - на кубчета. Запържете ги в сгорещеното масло. Щом се карамелизират, налейте сметаната. Овкусете със сол, черен пипер, индийско орехче и гответе 2-3 минути. Охладете.

2. Смесете брашното със солта и направете кладенче.

3. Затоплете мляко и в него разбъркайте маята и захарта. Оставете маята да шупне и я сипете в кладенчето. Добавете зехтина и замесете меко и еластично тесто. Оставете го да втаса.

4. Разточете тестото леко, за да стане с формата на тавата за печене. Прехвърлете го в предварително намазаната с масло тава. С пръсти направете вдлъбнатини и отгоре разпределете сместа. Оставете да втаса още веднъж.

5. Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти