Необходими продукти:
800 г пилешки пържоли от бут
30 г каперси
300 мл пилешки бульон
300 мл бяло вино
4 скилидки чесън
1 малка глава лук
1 лимон
5 стръка мащерка
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете чесъна и го смесете с нарязания лук.
Овкусеното със сол и черен пипер месо се запържва от едната страна в зехтин.
Обръща се и се добавят лукът и чесънът.
Щом пържолите и зеленчуците се запържат, се налива виното.
Когато алкохолът се изпари, се прибавят бульонът, каперсите и стръковете мащерка.
Върху месото се подрежда нарязаният на шайби лимон.
Похлупва се и се пече 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Мусака с пилешко и спагети
Как да сготвим най-вкусното пилешко