За соса:
800 мл пасирани домати
100 мл червено вино
2 скилидки чесън
2 глава лук
50 мл зехтин
0.5 ч.л. захар
сол на вкус
1 пиле
50 г пушен кашкавал
50 г филе "Елена"
2 с.л. галета
80 мл зехтин
20 г орехи
0.25 връзка магданоз
0.5 връзка босилек
сол и черен пипер на вкус
За ньоките:
125 г брашно
100 г краве масло
3 яйца
50 г пармезан
2 скилидки чесън
2 стръка босилек
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разделете пилето на части. Отделете бутчетата и филето, а фенера и крилцата използвайте за супа.
Обезкостете бутчетата. Изтънете добре филето. Не ги почиствайте от кожата.
Настържете кашкавала, а филето елена, орехите, босилека и магданоза накълцайте и разбъркайте всичко с галетата, зехтина, сол и пипер на вкус.
Поставете от плънката по малко върху всяка пържола, притиснете хубаво и навийте рула. Завържете с конец и овкусете със сол и пипер.
За соса наситнете лука и чесъна и ги запържете в сгорещения зехтин. Налейте виното, а след минута-две добавете доматите и овкусете със сол и захар.
Сложете месото в соса и гответе на слаб огън под капак за около 45 минути, докато омекне. Овкусете със сол. Ако има нужда, налейте вода.
За парижките ньоки в дълбок съд налейте 200 мл вода. Прибавете маслото и оставете съда на умерен огън. Щом сместа кипне, сипете брашното и бъркайте, докато започне да се отлепва от стените на съда. Дръпнете от огъня.
Разбийте тестото, като едно по едно добавяте яйцата. Овкусете с настърганото сирене, смачкания на паста чесън и нарязания на ситно босилек.
Прехвърлете в пош и оставете да се охлади. С помощта на поша оформете парченца от тестото, като ги режете през 1–2 см и пускате в кипяща подсолена вода. Варете ньоките 2–3 минути и ги извадете.
Сервирайте руладините със сварените ньоки.
Прочетете още:
Коктейлни хапки с млечна салата