1 пиле
50 г пушен кашкавал
50 г филе „Елена“
2 с. л. галета
80 мл зехтин
20 г орехи
1/4 връзка магданоз
1/2 връзка босилек
сол и черен пипер на вкус
за соса:
1 бутилка пасирани домати (800 мл)
100 мл червено вино
2 скилидки чесън
1 глава лук
50 мл зехтин
1/2 ч. л. захар
сол на вкус
за парижките ньоки:
125 г брашно
100 г краве масло
3 яйца
50 г сирене „Пармезан“
2 скилидки чесън
2 стръка босилек
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разделете пилето на части. Отделете бутчетата и филето, а фенера и крилцата използвайте за супа. Обезкостете бутчетата. Изтънете добре филето. Не ги почиствайте от кожата.
Настържете кашкавала, а филето елена, орехите, босилека и магданоза накълцайте и разбъркайте всичко с галетата, зехтина, сол и черен пипер на вкус. Поставете от плънката по малко върху всяка пържола, притиснете хубаво и навийте рула. Завържете с конец и овкусете със сол и черен пипер.
За соса наситнете лука и чесъна и ги запържете в сгорещения зехтин. Налейте виното, а след минута-две прибавете доматите и овкусете със сол и захар.Сложете месото в соса и гответе на слаб огън под капак за около 45 минути, докато омекне. Овкусете със сол. Ако има нужда, налейте вода.
За парижките ньоки в дълбок съд налейте 200 мл вода. Прибавете маслото и оставете съда на умерен огън. Щом сместа кипне, сипете брашното и бъркайте, докато започне да се отлепва от стените на съда. Дръпнете от огъня.
Разбийте тестото, като едно по едно добавяйте яйцата. Овкусете с настърганото сирене, смачкания на паста чесън и наситнения босилек. Прехвърлете в пош и оставете да се охлади. С помощта на поша оформете парченца от тестото, като ги режете през 1–2 см и пускате в кипяща подсолена вода. Варете ньоките 2–3 минути и ги извадете.
Сервирайте руладините със сварените ньоки.
Други рецепти:
Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко