Необходими продукти:
1 кг пилешки крилца
40 г пресен джинджифил
4 скилидки чесън
1/2 малка глава лук
80 мл светъл соев сос
3 с. л. кочуджан (люта паста от червени чушки)
3 с. л. захар
3 с. л. мед
2 с. л. сусамово олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Чесънът се стрива на паста с малко сол, лукът се наситнява, а джинджифилът се обелва и се настъргва.
Разбъркват се, като се добавят сусамовото олио, захарта, соевият сос, медът и лютата паста.
Крилцата се разполовяват, т.нар. „щикове“ се отстраняват. Мариноват се в соса поне за 2 часа.
Изваждат се от маринатата и без да се подсушават се пекат на силен огън до тъмно кафяв цвят.
След това се потопяват отново в марината. Изваждат се и се пекат в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 15 минути.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко