Пилешки дробчета с пресен лук

Любимо ястие в пролетен вариант

2.33 от общо 3 гласа
60 мин.
Необходими продукти

800 г охладени пилешки дробчета
250 мл бяло вино
80 мл зехтин
4 връзки пресен лук
2 стръка мащерка
2 с. л. соев сос
сол и черен пипер на вкус
брашно за поръсване
за соса:
150 мл животинска сметана
50 г краве масло
1 скилидка чесън
1 ч. л. дижонска горчица
1 ч. л. ретро горчица
1 щипка захар
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Дробчетата се почистват, поръсват се с брашно и се пържат в зехтина, на два пъти, до полуготовност. Овкусяват се със сол и черен пипер. Прибавя се лукът, нарязан на едро и се готви, докато омекне. 

Наливат се соевият сос и бялото вино, поръсва се накълцаната мащерка. Ястието се готви на умерен огън още около 5 минути. 

Маслото за соса се загрява и в него се пуска наситнената скилидка чесън. Щом леко се запържи, се добавят двата вида горчица, сметаната, захарта и сол на вкус. Разбърква и след 1–2 минути се дърпа от огъня. 

Дробчетата се поднасят със соса.

Други рецепти:

Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти