800 г охладени пилешки дробчета
250 мл бяло вино
80 мл зехтин
4 връзки пресен лук
2 стръка мащерка
2 с. л. соев сос
сол и черен пипер на вкус
брашно за поръсване
за соса:
150 мл животинска сметана
50 г краве масло
1 скилидка чесън
1 ч. л. дижонска горчица
1 ч. л. ретро горчица
1 щипка захар
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Дробчетата се почистват, поръсват се с брашно и се пържат в зехтина, на два пъти, до полуготовност. Овкусяват се със сол и черен пипер. Прибавя се лукът, нарязан на едро и се готви, докато омекне.
Наливат се соевият сос и бялото вино, поръсва се накълцаната мащерка. Ястието се готви на умерен огън още около 5 минути.
Маслото за соса се загрява и в него се пуска наситнената скилидка чесън. Щом леко се запържи, се добавят двата вида горчица, сметаната, захарта и сол на вкус. Разбърква и след 1–2 минути се дърпа от огъня.
Дробчетата се поднасят със соса.
Други рецепти:
Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко