8 долни пилешки бутчета
1 кг дребни картофи
4 скилидки чесън
1 морков
100 мл бяло вино
50 мл зехтин
1/4 връзка магданоз
1 с. л. червен пипер
2 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Морковът се обелва и се нарязва на малки кубчета. Чесънът с обелва и се смачква, но не на паста.
Капачетата на бутчетата се изрязват.
Картофите се измиват добре и се разполовяват, ако не са дребни и пресни, се обелват.
Слагат се в купа, заедно с месото, чесъна и моркова, като и наситнените стебла на магданоза. Залива се със зехтин и се овкусява с ригана, червения пипер, сол и черен пипер. Разбърква се.
Изсипва се в намазнена голяма тава, като картофите се подреждат с разреза на долу.
Налива се виното. Ястието се пече 40–50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Други рецепти:
Родопска рецепта за пържено пиле
Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо