Пиле с орехов сос

Вкусно семейно ястие

Пиле с орехов сос
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 пиле 
2 стръка мащерка
1 дафинов лист
2 стръка магданоз (+ за сервиране)
50 мл олио
150 г орехи
5 скилидки чесън
80 г краве масло
2 с. л. брашно
3 яйца
1 лимон
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Пилето се поставя в тенджера. Залива се със студена вода и се посолява. 

В тенджерата се пускат стръковете мащерка, дафиновият лист и магданозът. Вари се до готовност.

Свареното пиле се прехвърля в тава. Залива се с олиото и се запича в загрята на 220 градуса фурна (с вентилатор) до златисто - около 20 минути.

Орехите се смилат. Чесънът се нарязва на ситно. Запържва се в загрятото масло. 

Сипва се брашното, разбърква се и се пържи, докато стане златисто. Наливат се 600 мл от бульона от варенето на пилето. 

Прибавят се орехите и се готви около 5 минути. В това време се разбиват яйцата със сока от 1/3 лимон. 

Към тях се налива малко от горещия сос, за да се темперират. След което се изливат в соса, разбърква се и съдът се дърпа от котлона. Овкусява се със сол и черен пипер.

Пилето се сервира със соса, останалия лимон, нарязан на шайби, и накъсан магданоз. 

Други рецепти:

Вкусен лучник с пиле
Пиле в патладжан на шиш
Пиле къри
Пиле с домати и маслини

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти