винен оцет бял - 2/3 ч.ч.
соев сос - 1/2 ч.ч.
пресен настърган джинджифил - 2 с.л.
зехтин - 2 с.л.
сусамово олио - 2 с.л.
чесън - 2 големи скилидки
сос Табаско - 2 ч.л.
За тази рецепта от Mate Kitchen използват силни вкусове, които обаче не се бият, когато докоснат небцето. Точно обратното - толкова много си отиват, че дори и зеленчуци, които не обичате, веднага ще ви станат любими. Допълнителен плюс е, че тази марината позволява да бъде съхранявана дълго време.
Начин на приготвяне:
1. В купа разбъркайте всички съставки до хомогенна смес.
2. Мариновайте зеленчуците в найлонов плик с цип или в купа с капак в хладилника.
Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет. Одобрено от д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.
Внимание: Съдържа сусамово олио, което може да предизвика алергични реакции.