Печено пиле по селски

Апетитно основно

1.33 от общо 3 гласа

Необходими продукти:

1 пиле
400 мл пилешки бульон
400 г червени домати
200 г пилешки дробчета
100 г бекон (на ленти)
100 г краве масло
5–6 скилидки чесън
3 люти чушки
2 връзки пресен лук
1 връзка джоджен
1/2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Чушките се изпичат, обелват се и се накълцват. 

Дробчетата се почистват и се нарязват на ситно. 

Доматите се нарязват на дребни кубчета, а лукът, чесънът и джодженът се наситняват. 

Беконът се реже на малки кубчета и се запържва в 60 г масло. 

Прибавят се дробчетата.

Когато и те се позапържат, се слагат доматите, лукът и чесънът. 

Задушава се под капак около 5 минути и се прибавят чушките и джодженът. Налива се бульонът и сосът се готви на тих огън, докато остане на мазнина. 

Пилето се разрязва през гръбнака и се разтваря като пеперуда. 

Намазва се от двете страни с останалото масло, овкусява се със сол, черен и червен пипер и се пече на скара върху умерена жар, под капак, като се притиска с нещо тежко, за да се изпече равномерно. 

Поднася се със соса.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Вкусен лучник с пиле
Пиле в патладжан на шиш
Пиле къри
Пиле с домати и маслини

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти