Необходими продукти:
1 пиле
400 мл пилешки бульон
400 г червени домати
200 г пилешки дробчета
100 г бекон (на ленти)
100 г краве масло
5–6 скилидки чесън
3 люти чушки
2 връзки пресен лук
1 връзка джоджен
1/2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Чушките се изпичат, обелват се и се накълцват.
Дробчетата се почистват и се нарязват на ситно.
Доматите се нарязват на дребни кубчета, а лукът, чесънът и джодженът се наситняват.
Беконът се реже на малки кубчета и се запържва в 60 г масло.
Прибавят се дробчетата.
Когато и те се позапържат, се слагат доматите, лукът и чесънът.
Задушава се под капак около 5 минути и се прибавят чушките и джодженът. Налива се бульонът и сосът се готви на тих огън, докато остане на мазнина.
Пилето се разрязва през гръбнака и се разтваря като пеперуда.
Намазва се от двете страни с останалото масло, овкусява се със сол, черен и червен пипер и се пече на скара върху умерена жар, под капак, като се притиска с нещо тежко, за да се изпече равномерно.
Поднася се със соса.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Вкусен лучник с пиле
Пиле в патладжан на шиш
Пиле къри
Пиле с домати и маслини