200 г чери домати
2 скилидки чесън
1 тиквичка
1 връзка пресен лук
2 стръка магданоз
80 мл зехтин
1 с. л. ретро горчица
сол и черен пипер на вкус
за тестото:
200 мл прясно мляко
30 мл зехтин
140 г брашно
3 яйца
сол на вкус
за соса:
170 г кисело мляко
150 г краве сирене
2 скилидка чесън
2 стръка магданоз
2 стръка босилек
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Пресният лук се реже на едро, тиквичката – на кубчета, а чесънът се наситнява.
Запържват се в загретия зехтин. Посоляват се. Прибавят се наситненият магданоз, горчицата и доматите.
Запичат се за около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Яйцата за тестото се разбиват със сол, добавят се брашното, зехтинът и млякото, и се разбива добре.
Тестото се излива върху зеленчуците и ястието се пече още 10–15 минути на същата температура.
Сиренето за соса се настъргва и се смесва със стрития на паста с малко сол чесън, киселото мляко и наситнени босилек и магданоз.
Ястието се изважда от фурната, нарязва се и се сервира със соса.
Други рецепти за пица:
Най-популярните италиански пици
Пица с карамелизиран лук
Здравословна пица
Как да си направим плодова пица
Пица с домашно замесено тесто
Постна пица