600 г пилешки крилца
6 скилидки чесън
1/2 връзка кориандър
кората от 2 лимона
50 мл зехтин
30 мл лимонов сок
1 ч. л. куркума
1/2 ч. л. чили на прах
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване на плочата
Начин на приготвяне:
Чесънът се стрива на паста с малко сол и се смесва с лимоновия сок, куркумата, чилито, настърганата лимонова кора, зехтина, сол и черен пипер на вкус.
Крилата се почистват от щиковете. Слагат се в маринатата и се оставят на студено поне за 2 часа.
Чугунена плоча се намазва с олио, загрява се и крилата се пекат върху нея от двете страни, до полуготвност.
Прехвърлят се в тава, застлана с пергаментова хартия. Пекат се 15–20 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
Поднасят се, поръсени с накълцан кориандър.
Други рецепти:
Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко