4 големи картофа
150 г козе сирене (меко)
100 г маслини „Каламата“ (без костилки)
40 г сушени домати
1/4 връзка пресен магданоз
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват и след това се надупчват с вилица.
Пекат се около час на скарата във фурна, загрята на 190 градуса, с вентилатор.
Маслините се нарязват на кубчета, магданозът и доматите се наситняват, сиренето се натрошава. Всичко се разбърква.
Картофите се режат през средата, по дължина, без да се разполовяват.
Разтварят се внимателно и вътрешността им се намачква. Овкусяват се със сол и черен пипер.
Добавя се от маслиновата смес и се разбърква.
Сервират се, полети с малко зехтин и поръсени с магданоз.
Други рецепти:
Кои са подходящите подправки за картофи