Печени яйца със сос „Болонезе“

С хрупкав хляб и аромат на чесън

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
600 г смляно месо от телешка плешка
400 г смляно месо от свинска плешка
120 г бекон („Панчета“)
30 г сирене „Пармезан“
40 г краве масло
400 мл телешки бульон
100 мл прясно мляко
1 консерва домати на кубчета (400 г)
200 мл червено вино („Кианти“)
4 скилидки чесън
2 стръка стеблена целина
2 моркова
1 глава лук
4 яйца
5 г сушени манатарки
2 стръка мащерка
1 стрък босилек
2 с. л. зехтин
1 щипка индийско орехче
сол на вкус

за сервиране:
1–2 чабати
1 скилидка чесън
зехтин за мазане 

Начин на приготвяне:

Лукът, морковите, целината, чесънът и беконът се наситняват. Запържват се в зехтина и маслото, докато започнат да се карамелизират. 

Добавя се смляното месо и се запържва добре, като се бърка. 

Налива се виното. Оставя се да се редуцира. 

Прибавят се пасираните домати, бульонът и млякото. 

Пускат се стръковете мащерка и стритите манатарки. Овкусява се със сол и индийско орехче. Готви се 2–3 часа на много слаб огън. Ако е нужно, се долива малко вода. 

Сосът се сипва в керамична тава. Правят се 4 гнезда, в които се чукват яйцата. 

Поръсва се с настъргания пармезан и се пече 10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. 

Готовото ястие се поръсва с накълцания босилек. 

Хлябът се реже на филийки и се намазва със зехтин. Запича се за 7–8 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. 

Филийките се натриват с чесън и се поднасят към ястието.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Припомнете си още:

Хрупкави пилешки бутчета

Тиквички на фурна

Ябълков кекс

Дроб сарма с кайма

Икономичен и вкусен чийзкейк

Суфле с кренвирши

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти